Cele 3 cuvinte pe care să nu le spui niciodată când răspunzi la telefon. Așa riști să rămâi fără bani în cont

de: Vieriu Ionut
14 05. 2024

În mediul online există din ce în ce mai multe escrocherii, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a-i opri, dar hoții vin cu noi metode pe zi ce trece pentru a ne păcăli. Potrivit experților, modul în care răspundem la telefon în astfel de cazuri este foarte important. De ce, aflați în rândurile următoare.

Cum să nu răspunzi niciodată la telefon

Cum răspundem la telefon? Cu doar câteva cuvinte rostite, infractorii ne pot lăsa fără bani în conturi sau îi pot păcăli pe cei dragi. Până acum nimeni nu se gândea că modul în care răspunzi la telefon poate avea consecințe atât de grave.

Majoritatea escrocilor folosesc inteligența artificială pentru a ne fura banii din conturi, înregistrând vocea noastră și câteva cuvinte cheie pe care le rostim atunci când răspundem apelului.

Infractorii cibernetici găsesc în fiecare zi modalități pentru a înșela oamenii. De cele mai multe ori, trebuie să rostim doar trei cuvinte astfel încât aceștia să-și atingă scopul.

Poate ați crede că nu este posibil și că au neapărat nevoie de informații pe care doar noi le știm, precum un număr de cont, datele de pe card și multe altele. Din păcate, nu mai este cazul în zilele noastre.

Citește și: Monedele digitale, noua țintă a escrocilor cibernetici: se fura adevărate averi, de la o lună la alta

Nu rosti aceste trei cuvinte când răspunzi unui apel necunoscut

Multe persoane răspund la telefon spunând „bună ziua”, „spuneți, vă rog”, clasicul „alo” și multe alte formule. Alții recurg la obișnuit „da”, cel pe care trebuie să-l evitați. Mai mult, nu trebuie să spuneți niciodată „Da, eu sunt”.

Acest lucru poate reprezenta un risc, deoarece infractorii cibernetici vor înregistra acest răspuns și îl pot folosi mai departe, folosind inteligența artificială, pentru a compune adevărate propoziții folosind vocea dumneavoastră.

De asemenea, pot folosi doar cele trei cuvinte în diferite cazuri, astfel încât să pretindă că au consimțământul dumneavoastră. Prin urmare, doar trei cuvinte pot duce la o adevărată nenorocire financiară sau chiar mai grav de atât.

Cel mai indicat ar fi să nu răspundeți deloc numerelor străine și nu sunați niciodată înapoi. Dacă vă contactează o bancă sau o altă companie cunoscută, sunați înapoi, dar folosind un număr oficial, pe care îl găsiți online, nu cel de pe care ați fost sunat.